14 március, 2017
Vargányás zöldfűszeres csirke

Hozzávalók
csirkemell
50 dkg vargánya
friss bazsalikom
friss petrezselyem
friss rozmaring
1 db fűszeres krémsajt (Philadelphia a legfinomabb sztem)
2-3 dl tejszín (vagy rizskrém – én ez utóbbival készítem és ugyanolyan finom)
2-3 ek méz (karamellizáláshoz)
Elkészítés
A friss fűszereket apróra vágjuk, pici olajjal kikavarjuk és a felszeletelt, besózott csirkemellett beleforgatjuk. Ezután vagy serpenyőben kisütjük vagy sütőzacskóban kb. 40 perc alatt sütőben készítjük el (én sütőzacsiban szoktam, omlósabb, nem szárad és ízletesebb, plusz nem kell zsiradék). A vargányát pici olajon megpároljuk, majd amikor már elfőtte a levét, néhány kanál mézet csurgatunk rá és azzal is pároljuk tovább, sűrűn kavargatva. Amikor kész a karamellizálás, felüntjük a rizskrémmel/tejszínnel, hozzáadjuk a krémsajtot és pár percig forraljuk. Az utolsó 4-5 percben már adunk hozzá apróra vágott bazsalikomot és petrezselymet is. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.
Találhatjuk tagliatelle vagy papardelle tésztával, vagy ha egészségesebben szeretnénk akkor hajdina pennével.
One thought on : 1
Ránézésre fűszerezek, illetve kóstolás alapján, ezért nincsenek nagyon mértékegységek. De elrontani nem igazán lehet:-)