11 július, 2016
Citromos álom

Elkészítési idő: max 30 perc, plusz egy éjszakát érdemes hűteni
Hozzávalók
5 dl habtejszín
5 dl tejföl
250 g babapiskóta
1 cs expressz zselatin fix (opcionális, fixáló nélkül is összeáll)
1,5 közepes citrom leve és reszelt héja
10-12 ek porcukor (vagy édesítőszer)
Elkészítés
A habtejszínt verjük kemény habbá – fixálás esetén a zselatin fix kb. 3/4-ével. Egy másik tálban keverjük el a tejfölt a citrom levével, héjával, a cukorral – és a maradék fixálóval. Óvatosan forgassuk össze a habot és a tejfölös krémet. Vegyünk egy tortaformát, aminek az alját vékonyan megkenjük a krémmel, majd rárakosgatjuk a babapiskótát, újabb adag krémet, piskótát, majd krémmel zárjuk (ez a rétegzés fontos, hogy be tudjon puhulni a piskóta).
Legalább 2 órára tegyük hűtőbe, de érdemes inkább egy éjszakát hűteni mielőtt tálalnánk.